Relatia cu investitorii

Dezideratul de a stabili relatii durabile cu actionarii companiei se transpune intr-o politica de transparenta, bazata pe comunicare. Strategia noastra pe piata de capital se bazeaza pe principiul egalitatii accesului la informatii pentru toti actionarii şi al disponibilitatii imediate a acestora, al respectarii termenelor in materie de publicare a rezultatelor, transparenta şi coerenta a informatiilor furnizate.
Toate informatiile ce pot influenta cursul actiunilor companiei fac obiectul acordului prealabil al BVB, informarii CNVM şi difuzarii in mass-media, sub forma de comunicate de presa, comunicate care pot fi imediat consultate in acest site.

Profesionalism, calitate si seriozitate
Grupul Concefa este deja un brand realizat de societatea mama - Concefa SA Sibiu care s-a impus in piata romaneasca a afacerilor constructiilor in mod special in lucrari de infrastructura de cale ferata, dar si pe piata lucrarilor de drumuri civile si industriale din tara noastra prin profesionalism, calitate si  seriozitate - trasaturi care i-au daruit longevitate si stabilitate.

In cele ce urmeaza va vom prezenta pe scurt atat oportunitatile, cat si motivele strategiei adoptate.Chiar si cu o cifra de afaceri mica pentru domeniul vast in care suntem calificati demonstram capacitatea de a absori comenzi majore cu rezultate remarcabile cum ar fi centura Brasovului realizata in 1 an si 2 luni, cel mai scurt timp de executie pentru o lucrare de acest gen din Romania. Totodata si Proiectul Silver Mountain demonstreaza capacitatile technice, organizatorice, mobilizarea si posibilitatile de autodepasire ale societatii noastre avand in vedere satisfacia clientului, volumul absorbit si calificativul de munca germana acordat de consultanta austriaca Imorent, dpdv al calitatii lucrarilor.

Diversificarea activitatii, articulata pe multiple sectoare ale domeniului constructiilor
O analiza oportuna este cea a rezultatelor companiei de la preluarea de catre actualul management din 1998 pana in prezent, situatie pe care o prezentam in cateva cuvinte.
Preluata ca o companie specializata in domeniul de constructii cai ferate (ccf) cu operatiuni in zona Sibiu si Valcea, compania s-a confruntat initial cu intreruperea principalelor proiecte pe termen lung (Linia Albeni-Seciuri si Valcea - Valcele), iar ulterior cu o subfinantare crasa a domeniului de infrastructura feroviara. Reactia noastra a fost de reorientare partiala spre alte piete, cum sunt constructii civile si industriale si drumuri in ultimii ani fara sa neglijam unul din obiectivele principale: CULOARUL IV DE CALE FERATA, Tronsonul Curtici (Arad) - Brasov. Strategia de a fi prezenti pe acest tronson se regaseste in achizitiile facute. Ca atare au fost achizitionate Baza RL din Brasov si Simeria, dar si o participatie importanta la SCCF Timisoara, care asigura atat baze de productie, cat si baze de refactie linii pe tot tronsonul susnumit. Conform estimarilor volumul lucrarilor le acest sector de cale ferata este de 4-6 mld. euro, in functie de concurenta si de preturile materialelor.

Aceasta asezare geografica ne pozitioneaza pe de alta parte si in situatia de a putea oferi lucrari, servicii si parteneriate companiilor care liciteaza ptr. tronsonul de Autostrada Nadlac (Arad) - Pitesti, facand parte tot din culoarele paneuropean IV si finantat tot in proportie de 85% din fonduri structurale europene. Valoarea estimata este de 8-11 mld de euro.

O alta reusita a dezvoltarii regionale este cea a infiintarii sucursalei Cluj, care confera companiei noastre prezenta pe o piata dezvoltata, ceea ce aduce sucursalei  cifra de afaceri in crestere an de an in conditii de profitabilitate. Tot o reusita este si prezenta pe piata Brasovului prin care am reusit in cele din urma sa realizam ultimul tronson construit de centura a orasului si sa devenim pas cu pas antreprenorul general al proiectului Silver Mountain, proiect a carui valoare totala de 400 mil  euro ne face sa privim increzatori spre anii ce vor urma. Subliniem ca valoarea contactului este de 56 mil  euro pentru etapa I, din care finantare ptr. acest an este de 20 mil.
Tot din strategia de completare a obiectului de activitate face parte si achizitia Tunele SA, care chiar daca la ora actuala nu se prezinta intr-o situatie financiara deosebita, este singurul constructor de tunele din tara cu oportunitati deosebite in ceea ce priveste dezvoltarea retelelor de metrou si a traseelor rutiere si feroviare in zone montane.
O alta latura de crestere este potentialul oferit de dezvoltarea imobiliara, pe care de asemenea compania noastra l-a imbratisat dezvoltand proiecte proprii sau in colaborare cu alte companii. De asemenea avem in posesie un numar important de terenuri achizitionate in vederea dezvoltarii, la preturi care sunt foarte competitive si in zone cu potential de crestere important.
Pe de alta parte o independenta pe viitor reprezentand-o posesia de resurse naturale am achizitionat mai multe terenuri cu zacamant important de agregate in scopul de a le transforma in cariere de balast si piatra concasata de rau. Zacamintele pe care le avem la Brasov si Sibiu ar asigura necesarul la un volum echivalent al anului 2008 pentru 15-17 ani.
De remarcat este si faptul ca anii 2006-2008 a fost perioada de retehnologizare cea mai ampla din istoria companiei in ultimii 25 de ani. Astfel statii de betoane, bascule, excavatoare, buldozare, trailere, buldoexcavatoare pana la statia de asfalt sunt utilaje moderne cu consumuri de combustibili competitivi si posibilitati de racordare la sisteme de urmarire prin GPS, astfel ca si pierderile nejusticicate pot fi combatute eficient.

Astfel ca grupul Concefa la ora actuala poate executa o multitudine de lucrari, principalele domenii fiind :
-cai ferate: infrastructura, suprastructura, poduri, podete, consolidari de terasamente si protectie versanti, tunele
-drumuri: infrastructura, suprastructura, poduri, podete, consolidari de terasamente si protectie versanti , tunele
-civile: hale industriale, rezidentiale, hoteluri, cladiri administrative, monumente istorice, etc.
-instalatii: electrice, menajere, sanitare, ventilatii, retele exterioare de apa, pluvial, menajere
Trebuie mentionata o alta trasatura esentiala a companiei: echipa manageriala centrala! Formata aproape exclusiv in cadrul firmei, este o echipa loiala cu varsta intre 38-44 de ani cu experienta acumulata si putere de munca, dispusa sa sustina si dovedeasca ca suntem capabili atat in conditiile in care am avut situatii bune si in perioade de criza insotita de taieri de salarii, intarzieri in plata acestora sau alte greutati. Dar castigul fantastic este ca am ramas uniti si am continuat eforturile in comun ceea ce ne califica sa potem continua cu tinte indraznete .

Transparenta raportarilor economico-financiare
Experienta ne-a facut sa ajungem si la concluzia ca diversificarea riscului este cea mai buna strategie de protectie pe pietele mai putin stabile cum sunt cele din Romania. Importanta egala in raport cu diversificarea domeniului de activitate prezinta si divizarea riscului de finantare prin mai multe metode posibile pe piata noastra si anume credite bancare, leasinguri, dar si majorari de capital cu participarea larga a actionarilor nostri.
Transparenta cu care ne tratam investitorii si seriozitatea cu care respectam plasamentele in capitalul companiei noastre ne face sa avem respectul si increderea lor. Ca atare ne putem mandri ca toate majorarile de capital efectuate de noi au fost niste reusite prin participarea in numar mare al actionarilor, ca nu am avut nicio hotarare a adunarii generale a actionarilor atacata in instanta sau scandaluri pe marginea deciziilor luate de management. Satisfactia actionarilor locali ne-a adus ca actionari si nume mari ale pietei de capital cum sunt East Capital, Julius Baer, Morgan Stanley.
Incepand cu 2 martie 2011, actiunile Concefa se tranzactioneaza pe piata reglementata a BVB, categoria I.
COFI(BVB): detalii
brosura

Brosura de gruppdfIcon    Download Pdf

Newsletter

Adresa dumneavoastra ramane confidentala

© 2008 Concefa SA. Toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Sitemap     Design by iDesign