Scurt istoric

1937 - Se infiinteaza in cadrul Regionalei de Cai Ferate Brasov. Birourile se aflau la Sibiu , iar obiectivul principal a fost construirea si repararea cailor ferate si a podurilor din regiunea centarala a tarii. Incep lucrarile de intretinere a liniei Sibiu- Ramnicu Valcea.

1984 - In urma unei reorganizari a sistemului de constructii feroviare din Romania, compania se desprinde din Regionala Cai Ferate Brasov si devine antrepriza a Centralei de Constructii Cai Ferate Bucuresti, aflata in subordonarea directa a Ministerului Transporturilor.

1991 - Devine societate pe actiuni cu denumirea Concefa. Actiunile sunt detinute integral de statul roman.

1994- Statul vinde 60 % din actiunile companiei unui grup de investitori privati.

1996 - Concefa primeste premiul Arch of Europe pentru contributia pe care a adus-o la dezvoltarea unui mediu de afaceri prosper in regiune. Incepe implementarea sistemului de management al calitatii ISO 9000.

1997 - Concefa este listata la Bursa Electronica RASDAQ.

1998 - Statul roman vinde integral actuinile pe care le mai detine. Concefa devine o companie cu capital integral privat. Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) claseaza Concefa pe locul doi in topul judetean al companiilor mari.

1999 - CCIR claseaza Concefa pe locul trei in topul national al companiilor private si pe locul unu in topul judetean.

2000- Conducerea hotaraste inceperea afacerilor in domeniul comertului. Se infiinteaza compania de distributie AmbiMat SRL. Primul contract cu Lafarge Romania pentru distributia cimentului in regiune. Se infiinteaza sucursala Brasov. CCIR claseaza Concefa pentru a 2-lea an consecutiv pe locul unu in topul judetean.

2001 - Concefa devine furnizor agreat de Societatea Nationala a Petrolului. Metro Cash & Carry alege Concefa pentru executia infrastructurii la patru magazine din centrul si vestul tarii. In urma unei hotarari a Guvernului Romaniei devine executanta a celei mai mari modernizari feroviare cu incredinatre directa din ultimii 15 ani. CCIR claseaza Concefa pentru al 3-lea an consecutiv pe locul unu in topul judetean si pe locul 80 la nivel national.

2002 - Conducerea hotaraste inceperea afacerilor in domeniul transportului pe cale ferata. Incep operatiunile prin Transferoviaria SA. Se infiinteaza sucursala Cluj. CCIR claseaza Concefa pe locul doi in topul judetean.

2003 - Concefa continua afacerile in domeniul productiei de materiale de constructie. In Arpas incepe productia de masa lemnoasa si in halele Concefa din Sibiu incepe productia de sisteme de ferestre si fatade. CCIR claseaza Concefa pe locul doi in topul judetean.

2004 - Operatiunile grupului se intensifica in vestul tarii prin achizitionarea pachetului principal de actiuni al SCCF Timisoara. Transferoviaria urca pe locul unu in judet la sectiunea transporturi navale, aeriene si pe cale ferata. CCIR claseaza Concefa pe locul unu in topul judetean.

2005 - Se extinde si modernizeaza baza tehnico materiala a Grupului Concefa

2006 - Se infiinteaza SC Combeton S.R.L. membru a Grupului Concefa cu scopul de a satisface cerintele in crestere de mortare si betoane pe piata constructiilor in conditiile asigurarii unor standarde europene de calitate si productivitate (Grupul Concefa achizitioneaza o noua statie de betoane de tipul LIEBHERR cu capacitatea de preaparea a betoanelor de 80 mc/ora, o autopompa JMBH - MERCEDES cu brat de 38 m pentru punerea in opera a betoanelor si mai multe autobetoniere)

2007- Intensificarea activitatii in zona de imobiliare: Ansamblul rezidential Carpatina, Central Residence, Bloc strand-str. dr Ioan Moga.

2008- Preluarea SC Tunele Brasov SA. Extinderea activitatii in domeniul lucrarilor de drumuri- Ocolitoarea Brasov.

2009- Finalizarea fuziunii prin absorbtie cu Bravcov Brasov. Inceperea colaborarii cu INR Real Estate Management, in vederea demararii lucrarilor la proiectul Silver Mountain, Poiana Brasov.

2010- Demers de majorare de capital, in urma caruia valoarea capitalului social ajunge la 56.849.929,1 lei. Continua lucrarile la proiectul Silver Mountain, Poiana Brasov. Se realizeaza achizitionarea unui pachet de 70% din actiunile Tunele SA. Semnarea de contracte cu finantare ISPA. Accesarea de fonduri europene pentru achizitionarea de utilaje si echipamente necesare desfasurarii si extinderii activitatii societatii.

COFI(BVB): detalii
brosura

Brosura de gruppdfIcon    Download Pdf

Newsletter

Adresa dumneavoastra ramane confidentala

© 2008 Concefa SA. Toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Sitemap     Design by iDesign