Tunele  Brasov

Scurt istoric:

Premisele infiintarii societatii se regasesc in cadrul intreprinderii de Constructii Portile de Fier, o data cu atacarea la mijlocul anilor 1960  a lucrarilor de infrastructura (viaducte, tunele, ziduri de sprijin, consolidari) legate de ridicarea caii ferate si a drumului national in zona dintre Gura Vaii si Orsova.
In 1970, prin preluarea unui nucleu de specialisti si a formatiilor de mineri tunelisti formati la aceste lucrari, se infiinteaza Santierul 74 Tunele Ciceu, care se extinde treptat, preluand  executia si reparatia tunelelor  de pe intreaga retea de cale ferata si drumuri a tarii.
In 1975 Santierul 74 Tunele Ciceu isi muta sediul in Brasov si devine Santierul 18 Tunele Brasov in cadrul Centralei de Constructii Cai Ferate Bucuresti.
Trecand succesiv prin mai multe forme organizatorice, in 1984 se infiinteaza prin decret, Antrepriza de Tunele Cai Ferate Brasov (ATCF Brasov).
In 1995,  printr-o hotarare de guvern referitoare la infiintarea unor societati comerciale pe actiuni in domeniul activitatilor de constructii montaj, industrie si servicii din transporturi, ATCF Brasov se transforma in Societatea de Constructii TUNELE SA Brasov, cu un capital social initial de 230,9 milioane lei.
In 1995 se incheie procesul de privatizare prin MEBO si societatea devine in totalitate cu capital privat.

Dupa 1990 societatea a devenit un nume de referinta in topul firmelor de constructii din Romania, pastrandu-si profilul de activitate (constructii tunele, lucrari subterane), pe care l-a aprofundat, perfectionandu-si metodele si tehnologiile de la cele clasice la cele moderne cu scutul, cu ancore si torcret. In paralel, societatea a abordat si alte categorii de lucrari de constructii de anvergura, remarcandu-se la constructia si reparatia de poduri, viaducte, pasaje pentru drumuri, lucrari de arta de pe tot cuprinsul tarii.

Lucrari reprezentative, performante:

 

  

In calitate de executant de lucrari de constructii, SC TUNELE SA a participat la construirea a peste 40 de tunele, (circa 30 de km), printre cele mai importante fiind tunelele de cale ferata de la Mestecanis, Banita, Grosi, Barnova, Cristesti, Gibei, Plostina si cele de pe Valea Oltului. O lucrare de referinta este si tunelul rutier Lacu Rosu executat prin noua metoda austriaca si dat in folosinta in anul 2005.
Societatea stapaneste toate metodele de executie incepand cu metodele miniere clasice si pana la metodele moderne cu scutul mecanizat si noua metoda austriaca cu ancore si torcret.
Un domeniu important in experienta SC TUNELE SA este refacerea, consolidarea, hidroizolarea tunelelor existente. S-au executat lucrari de interventii la peste 60 tunele.
SC TUNELE SA a participat la lucrari de extindere a retelei de metrou bucurestean, executand lucrarile: Statia Basarab II, montaj escalator Statia Izvor, montare cale de rulare Statia Gorjului, Pasajul pietonal Dinicu Golescu.
Performantele obtinute in anii 1980 la executia viaductului Topolog de pe linia c.f. Rm. Valcea - Valcele (40 de deschideri a 30 m, 1350 m lungime, pile de 50 m inaltime) au fost continuate prin participarea societatii atat la programele de reabilitare a drumurilor de pe DN1, DN13, DN 17, DN 67B, DN 76, cat si la realizarea unor lucrari reprezentative in domeniul podurilor, la Falcoi, Tg. Jiu, Curtea de Arges, Toplita.
O categorie speciala de lucrari executate de societatea noastra o constituie retelele subterane de canalizare orasenesti.  SC TUNELE SA a participat la  executia Canalului colector din mun. Braila si a Canalului colector din Poiana Brasov.
SC TUNELE SA s-a impus si pe piata lucrarilor hidrotehnice, la reparatia galeriilor de aductiune din cadrul Uzinei Hidroelectrice Lotru (Cosana - Petrimanu, Ungurelu - Musetoiu, Bistricioara - Oltet).
Printre clientii principali ai SC TUNELE SA se numara:
- Compania Nationala de Cai Ferate CFR- SA
- Societatea Comerciala de Transport cu Metroul Bucuresti METROREX SA
- Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale
- Regia Autonoma APA Braila
- Regia Autonoma APA Brasov
- Hidroelectrica SA - Sucursala Valcea
- Consilii judetene, primarii.

    

Website : www.tunele.ro

COFI(BVB): detalii
brosura

Brosura de gruppdfIcon    Download Pdf

Newsletter

Adresa dumneavoastra ramane confidentala

© 2008 Concefa SA. Toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Sitemap     Design by iDesign